Moet ik boos of bang zijn als mijn vriend salsa danst?

Geplaatst op 06-11-2016


Een vriend die salsa danst terwijl jij dit niet doet, kan soms voor jaloezie zorgen. Hij is dan immers wel érg veel bezig met andere vrouwen, en hij raakt ze daarbij ook constant aan… Is deze jaloezie terecht en is stijldansen daadwerkelijk zo intiem? Moet je dit zien als vreemdgaan? Moet je boos of bang worden als jouw vriend salsa danst?

Communicatie en vertrouwen

Het kan een lastige situatie zijn als je vriend salsa danst en jij niet. Het is namelijk heel begrijpelijk dat het feit dat jouw vriend met andere vrouwen danst bij jou gevoelig ligt, en jaloerse gevoelens kan opwekken, samen met de angst dat hij vreemdgaat. In deze situatie is het belangrijk dat je goed met je vriend communiceert. Praat met hem over zijn ervaringen hierin en hoe jij erover denkt. Houd je gevoelens en angsten niet voor jezelf, maar deel ze met hem. Precies van elkaar weten hoe jullie in de situatie staan kan al heel goed helpen om de onzekerheden en de jaloezie te verminderen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om hem te vertrouwen, en hem te geloven als hij zegt dat hij danst voor de hobby zonder hier extra gevoelens bij te hebben.

Ga eens met hem mee naar de salsa les

Door een keertje te komen kijken bij de salsa les van je vriend, kun je zelf ervaren hoe het eraan toegaat. Zo kun je zien hoe je man met zijn danspartner omgaat, en hoe de dans precies in elkaar zit. Misschien kun je zelf ook eens een paar danspasjes met hem uitproberen. Als je ziet dat het wel heel gezellig of intiem wordt tussen hem en de andere vrouw, praat erover met hem. Het kan zijn dat hij hiervan onwetend is, en zo kan hij zijn gedrag erop aanpassen. Als hij weigert mee te werken, heb je wel redenen om boos of bang te zijn dat er meer achter zit. Het belangrijkste is en blijft echter communicatie en vertrouwen. Dit is de basis voor een sterke relatie tussen jou en je vriend, ook als hij salsa danst. 

Deel dit bericht:

Blog